Sök
den 17 juni 2019 ..:: Jaktprov » Resultat 2014 ::.. Registrera   Logga in
 Resultat 2014 Minimera

Stort intresse för jaktprovet i Skälsjön 16-18/8…

Höstens jaktprovssäsong inledde SSF Medelpad som vanligt med provet i Skälsjön och intresset för provet var rekordstort i år. Hela 21 hundar var anmälda till provet. Väl på plats var det 17 hundar som kom till start då fyra hundar av olika skäl inte startade.

Som vanligt var förväntningarna stora, framför allt på fågeltillgången. Det skulle visa sig att det var något bättre än förra året men någon toppnotering avseende finnandemöjligheter blev det inte då dessa stannade på 1,9 fåglar/prov. Nu utgjordes många av dessa finnandemöjligheter av kull eller flock så en liten uppgång tycks det vara. Med tanke på att det genomfördes 33 starter och att flera av dessa var av unga hundar så är noteringen riktigt skaplig. Den varma sommaren tycks också haft viss inverkan på hundarnas form vilket framgick av farten i söken.

Markerna var torra och i stort sett all fågel hittades i fuktig terräng som myrområden och sumpmark.

Under lördagen genomfördes 12 st. starter under nära nog perfekta yttre förhållanden. Fem hundar lyckades också bra och uppnådde prisgivande resultat. Bäst lyckades Röjmyrens Ante, ägare Anders Hellman, som uppnådde 72 poäng och ett andra pris. Peijakkaan Isku, ägare Mats Persson, Spetsbackens Remu, ägare Jan Jonsson, Sörlidbäckens Jalapeno, ägare Jonas Carlsson och Lybergets Mira, ägare Henrik Sjödin, tog samtliga ett tredje pris. Se provledarprotokoll för mer info och detaljer.

Söndagen bjöd också den på utmärkta förhållande för de 15 startande hundarna.
Den som bäst tog tillvara på förutsättningarna och som blev provets bästa hund var Knakadalens Peikko (Trolle), ägare Örjan Sahlin. Trolle klämde till med 82 poäng och tog därmed ett första pris.

 

Nöjd husse, Örjan Sahlin, och Trolle

 

Häggingåsens Nalle, ägare Matti och Lea Torvela, tog ett fint andra pris med 72 poäng och blev därmed SE UCH, Grattis Matti! Mimmi, ägare Timo Kortelainen och Sovortan Perle, ägare Jan Johansson erövrade tredje priser. Se provledarprotokoll för mer info och detaljer.

Måndagen bjöd dock på helt andra förutsättningar då regnet stundtals vräkte ned, åskan mullrade och vindbyarna växlade riktning. Sex hundar gjorde tappra försök och Kolåsens Ekko, ägare Göran Jönsson, lyckades bäst då Ekko liksom även Röjmyrens Ante erövrade ett tredje pris.

Vi vill tacka alla domare som gjorde provet möjligt! Tack alla hundägare för gott humör, tålamod och trevlig samvaro – och inte minst; grattis till alla fina prestationer! Se provledarprotokoll för mer info och detaljer.


 

 


   
För dig som gillar jakt, finnspets, finsk spets och norrbottenspets eller för dig som är intresserad av jakt och natur i allmänhet.

 

Copyright 2008 SSF Medelpad   Användarvilkor  Personliga uppgifter
DotNetNuke® is copyright 2002-2019 by DotNetNuke Corporation