Sök
den 17 juni 2019 ..:: Utställningar » Utställningar 2014 ::.. Registrera   Logga in
 Utställning Gudmundsbyn 7/12 Minimera

Nog för att man som domare kan bli ivrig att komma till Medelpads vinterutställning som alla vurmar så gott för, men den tillreste domaren Arvid Göransson ger det hela en ny dimension då han hade förberett sig till det yttersta, inte nog med att han läst på rasbeskrivningen för bägge våra raser, han hade dessutom provåkt hela vägen från Åsarna dagen innan för att ”reka” området Att han tog fel på dag talar vi lite tyst om men han var åter på plats denna gråmulna söndag där temperaturen höll sig runt nollan och idag fanns det även hundar på plats att döma.

Klockan 10 rivstartade tillställningen med valpklasserna, Skogsmyltans Blomman var ensam bland norrbottenspetsarna men bland finsk spets valparna blev det lite konkurrens.

Bästa valp bland finsk spetsarna blev Styggbergets Wappo.


Styggbergets Wappo med Björn Karlsson


Bästa valparna.

Efter formidabel uppvisning av valparna hoppar vi vidare i programmet till jaktklass bland nobsarna, Arvid krävde att de som ställer i jaktklass ska applåderas fram, mycket trevligt initiativ. Bland hanarna så lyckades Odensala Skogens Zickos-Jocke bäst och inkasserade ett certifikat. Bland tikarna blev det Brattstans Sinja  som knep certet, BIM blev Kälabäckens Mysan


Odensala Skogens Zickos-Jocke och  Kälabäckens Mysan, BIR och BIM.

När de finska spetsarna sedan äntrade ringen blev det tystare av någon anledning, det blir allt mer uppenbart att nobsarna inte alls är den tystare rasen vad gäller skällande, finnarna morrar mer, fast på ett trivsamt hemtrevligt sätt. 


Tajgans Nora med sin unga mycket duktiga handler.

Bland de finska hanarna i jaktklass blev det hård konkurrens då alla var väldigt fina, till slut blev det Sörlidbäckens Jalapeno, ägare Jonas Carlsson som drog det längsta strået och fick ett CK. Men bästa hane blev istället Barbarens Habanero och alltså BIM.


Sörlidbäckens Jalapeno, med Jonas Carlsson


När det sedan blev dags för jaktklass tikar var det inte särskilt svårt att applådera in alla ekipage. Det var en ren fröjd för ögat att se så många vackra tikar i ringen samtidig, inte mindre än 7 tikar skulle göra upp men certet knep till slut Korsfjellets Salla ägare Per-Ove Bergman. 


Korsfjellets Salla till höger, Lilli till vänster

Den som till slut knep BIR och även slutade som BIS på hela tillställningen blev Lilli


BIS1 Lilli med sin ägare  Lauri Keränen


BIS1 Lilli med sin ägare  Lauri Keränen och  BIM Barbarens Habanero med Anita Hästdahl


Odensala Skogens Kennel ställde även upp i uppfödarklass och erövrade HP

 
Odensala Skogens Kennel

Hela resultatlistan


  
 Borgsjö Minimera

Utställning Borgsjö 27/4

Utställningen i Borgsjö blev ingen vanlig ordinär tillställning, vädret visade sig från sin allra bästa sida och vilket gjorde denna dag till något alldeles extra för alla hundägare. Sura miner och tveksamma tävlingsnerver hade alla lämnat hemma för att istället träffas och trivas i den 20 gradiga försommarvärmen med strålande sol och inte ett moln på himlen. Den tillreste mycket rutinerade domaren Stig Brännvall hade en grannlaga uppgift med de 12 norrbottenspetsarna och 23 finnspetsarna i värmen. Hundarna var väl kanske inte lika nöjda med hettan och ett par trilskades rejält när det kom till att visa sina tänder vilket gjorde att det kunde dra ut på tiden att få sin hund bedömd, Stig tog dock det hela med ro och drack lite läsk mellan varven för att kyla ner sig.

Tandbortfall var för övrigt en anledning till att det blev klent med utdelning av CK. Men den som för övrigt hade en bra hund fick verkligen veta det också på alla sätt och vis.

Valpklassen vann Tajgans Nora som visades upp på ett förtjänstfullt sätt av en lite yngre handler, kul, vi gamlingar får nog se upp i framtiden.Konkurrensklass jaktklass
 

Lybergets Vera tar fart


Bland Norrbottenspetsarna lyckades Fanbyklackens Salix allra bäst och blev BIR utan konkurrens från någon i tik eftersom tyvärr ingen av dem lyckades erövra något CK. 

Mellan raserna var det paus, Per var som vanligt "het" vid grillen och såg till att alla blev mätta och belåtna.

Sedan var det full fart i ringen igen med finska spetsar.

Sörlidbäckens Jalapeno mäts

Det är inte så lätt att springa rätt, Vardos Satu ger allt för att hänga med sin handler.

Även norska deltagare fanns i startfältet

Stig förklarar och berättar.....

En ny bekantskap, trevligt

 

När BIS skulle koras så ställdes Fanbyklackens Salix mot BIR tiken Korsfjellets Salla, Salla drog det längre strået och Salix slutade som BIS2. Grattis Per-Ove Bergman och Mats-Erik Larsson.

Stort tack till alla som slet hårt för att sy ihop detta "de luxe" arrangemang och såg till att det blev så fantastiskt bra, speciellt stort tack till Sten Håll som raggat verkligt fina priser även denna gång.

 

Resultatlistan i sin helhet

 


  
För dig som gillar jakt, finnspets, finsk spets och norrbottenspets eller för dig som är intresserad av jakt och natur i allmänhet.

 

Copyright 2008 SSF Medelpad   Användarvilkor  Personliga uppgifter
DotNetNuke® is copyright 2002-2019 by DotNetNuke Corporation